rectangular

Thursday, 12 September 2013

Bila sidia juga seksi

Assalamualaikum.......
Mempunyai pasangan yang lebih segalanya dari anda mungkin membuatkan anda merasa bimbang tidak senang hati dan berasa cemburu kan? Susah juga  kiranya mempunyai pasangan yang 'handsome' ni...sepatutnya sebagai manusia biasa  kita perlu besyukur, mungkin itu sudah tertulis jodoh kita dengan sidia.... Pernah kala kita keluar bershoping atau pergi  ke tempat2 awam kita dapat  melihat pasangan suami isteri atau pasangan bercinta yang jauh bezanya  kan? itu lah yang dinamakan jodoh.... kadang2 kita jumpa pasangan perempuannya ya Allah cantiknya tapi pasangan lelakinya biasa2 sahaja.pernah kan terjumpa semua ni?
source:google

Tuhan itu adil xkan dia nak bagi yang biasa dengan yang biasa saja, jadi dia bagi yang berbeza la kadang2 yang handsome dengan yang biasa , dan yang cantik dengan yang biasa saja....itu baru la adil namanya...
sekiranya anda mempunyai pasangan yang  hebat , bekeyakinan dan sentiasa menjadi perhatian anda mesti merasa bangga kan? tapi adakalanya susah juga kan? Jika setiap kali keluar ada saja gadis lain merenung seperti nak 'menerkam' je pasangan anda, jadi janganlah tunjuk sangat yang kamu cemburu dengan keadaan itu, cuba bertenang , buat seperti biasa dan sentiasa kawal pergolakkan emosi kamu.
Cuba menghalang gadis lain daripada cuba melemparkan senyuman pada sidia hanya akan menakutkannya.Berbanggalah sidia menjadi perhatian gadis2.Ingatkan diri akan  betapa bertuahnya dirimu dapat berjalan berpimpin tangan dengannya.Kamu juga boleh melemparkan senyuman sinis kepada Wanita 'gatal' jika mereka dilihat cuba bermain mata dengan pasanganmu.
Sesekali biarkan pasanganmu cuci mata . Tak Salah jika gadis lain terpikat dengannya Tapi bagaimana jika sidia juga memberi tindak balas? Sabar ....sebelum terburu -buru menuduhnya sebagai lelaki miang, ingatkan dulu dirimu betapa kamu juga adakalanya 'flirt' menjeling jejaka lain. Kamu sangka sidia tiada mata? Jesteru jangan cepat menyalahkannya jika sidia berpaling melihat wanita cantik melintas. Semua orang suka melihat benda yang cantik kan?so janganlah terus terburu-buru untuk mengatakan sidia miang....

4 comments :

  1. 2 namanya jodoh kn =) terima seadanya..he3 mcm pglaman dri sndri je??

    ReplyDelete
  2. jemput join segmen saya..

    http://penat-menaip.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-salamah-ishak.html

    ReplyDelete

thanks for u`r comment