rectangular

Thursday, 3 October 2013

Cantik Tapi Sombong. Perlukah?

Assalamualikum...
 Camat pagi.... ha tadi ada baca kat lieya punya review...so nak sambung sikit tentang *ORANG YANG MUKA CANTIK NI*  bukan nak mengumpat or keji tapi just nak bagi komen sikit la ....

Kita hidup kat dunia ni ramai orang yang cantik2 kan? betul tak?U alls pon cantik kan / handsome kan? Tapi saya bukan dalam kategori cantik pun... :). Tapi kesian kan orang yang cantik / handsome mesti dianggap sombong kan?

Acctually sombong 2 x da kena mengena pun dengan kecantikkan or kehandsome'man seseorang pun! Kadang kadang yang x la secantik mana pun , tapi dia perasan dia cantik so timbullah perasaan sombong 2 dalam diri dia betul x? tapi kadang2 ada gak yang cantik giler2 tapi die x sombong pun....

Ada sesetengah orang cantik tapi disebabkan kecantikan itu dia jadi sombong, dan ada sesetengah orang dia x la cantik mana tapi perasan cantik dia jadi sombong , Dan ade gak orang yang cantik dan disebabkan kecantikan itu dia jadi rendah diri.

Perlukah untuk kita sombong if kita diberi kelebihan dari orang lain? Cantik macam mana pun kalau dah tua still berkedut juga la.... And kalau cantik sampai macam mana sekali pun Tuhan tak pandang pun semua 2, Kor cantik ke tak Dia x kisah pun yang dia nak Tengok adalah amalan kita PadaNya betul x? Rupa cantik ni kalau Dia nak tarik bila2 masa dia boleh tarik kan? Kuasa Dia kot so x payah la nak sombong bagai...

K sambung pasal citer lieya tadi, saya bukan nak marah or apepun,  just geram je bila baca lieya nye cerita tentang perempuan cantik 2!!! Dh la DIA 2  Public Figure HUHU. Jadi model untuk produk Muslimah lak 2 tapi?????????.

Tadi sebelum nak menulis saya ada google cari pic perempuan yang lieya tulis 2 boleh tahan muka memang comey plus cantik n lembut  giler tapi sayang perangai ??????????? Disebabkan perangai die saya x jadi nak puji lebih2 ....(bukan jelouse, tapi memang x elok kot perangai diaactually saya memang x cantik pun n memang x jelouse pun) just susah sangat ke nak bagi senyuman kat orang ? Senyum 2 sedekah kot... x luak pun kalau kor senyum....Siap dapat pahala lagi kalau senyum ....

Orang kalau cantik plus dengan baik lebih senang disukai dan  disenangi orang laen, daripada orang yang cantik tapi perangai huhu hudoh berbenor... Saya tulis ni x bermaksud pun semua yang cantik perangai macam ni tapi sesetengah je la ....


sumber : google


gambar diatas sekadar hiasan ......










16 comments :

  1. bg shark kalu dh sombong tu mmg x cantik ler dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm yer la kan. hurm myb la sb cantik dia dah hilang disebalik kesombongan dia kan?

      Delete
  2. ahahahahaaa,,, tiba-tiba rasa nak tergelak pulak... ^_^ yer la... klo cantik + baik tu kan lebih afdal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gelak je jgn x gelak ,,,, hanya tahu je gelak ... hahahahaha ... tapi susah la nak jumpa yang cantik pluss ngan baik tu .... kan?

      Delete
  3. Salam =) siapa prmpn yg dimaksudkn 2 kak?? nk thu jgak he3..kecantikan luaran bg sy bonus je..yg kekal dan cntik adalh kecntikan dlaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. opsss biarlah rahsia akak ngn kak lieya hehe by the she's really beatiful
      yup hati mau cantik , yer bonus la kan ... tapi bukan lelaki pandang rupa ke?

      Delete
  4. betul tu kak, cantik aje tapi hati busuk hmm .. so biar x cantik tapi hati baik ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer janji hati baik, ala cantik ni x kekal pun dah tue kedut juga kan? so pilih la yang berbudi bahasa ek....even for a boy k

      Delete
  5. lebih baik cantik budi pekerti dari cantik fizikal..sebab kecantikan fizikal tu akan ditelan masa tapi budi pekerti inshaAllah akan kekal selamanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul pun, tu yang sebaiknya .... n bila budi 2 cantik kalau rupa x cantik pun jadi cantik kan? :)

      Delete
  6. Sally cantik tapi masih lagi rendah diri...hahahaha...okay, perasan! :P

    alaaa...cantik tu kan pinjaman Allah je...esok lusa Allah boleh tarik blk...iye dok akak..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyo la hurm cantik 2 subjektif la syg oi... semua org cantik Dia bagi cukup sifat pun dah kira cantik la.. so x yah la nak menyombong lak kan? sepatutnya kn bersyukur kan/ kan? sally;;; :)

      Delete
  7. takut sye rase jadi cm ni. By the way, insyaallah sye takkan jadi mcm tu. meh lah dtg bce sy pulak. kalau awk sudi. nanti sye dtg lgi baca. http://www.azimahshukor.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jp g saya bw kat blog awak awk dah join or follow saya ke?

      Delete

thanks for u`r comment