rectangular

Monday, 7 October 2013

Lelaki Merajuk? Burukkah??

Assalamualaikum...
Sejahteralah keatas kamu bagi  yang membaca blog saya

Merajuk?....... Lelaki merajuk? Pelik ke? Jarang kan kita dengar lelaki merajuk?  Ha jangan fikir perempuan je merajuk tapi di zaman modern ni lelaki pun pandai merajuk.....

Merajuk seringkali dikaitkan dengan perempuan pantang ditegur sedikit rajuknya ya Allah berpanjangan ...

Merajuk terjadi apabila usaha seorang perempuan untuk menyampaikan sesuatu mesej secara lisan
tidak berkesan lalu digunakan strategi bahasa badan dengan menyendiri atau *boikot*terhadap pasangaannya agar pasangan sedar yang dia sedang merajuk dan minta dipujuk ....

Sebenarnya baik lelaki mahupun perempuan, kedua-duanya mempunyai sikap rajuk yang tersendiri. Malah orang lelaki kalau merajuk , lagi teruk perangainya , lagi buruk rupanya... (betul x hihi  betul kan ? lelaki kalau merajuk muncungnya........ )

Seperti perempuan lelaki juga memiliki hati dan perasaan . Mereka juga seringkali merajuk dan mahukan perhatian . Terdapat pelbagai cara untuk memujuk lelaki yang merajuk ni, tapi terpulang pada kita untuk memujuknya dengan cara yang bagaimana, salah satunya ialah dengan mengambil hatinya dan melakukan apa yang disukainya. 

Tapi jika sudah bermacam cara anda gunakan dan dia masih  lagi merajuk cara terbaik adalah dengan membiarkan dia melayan perasaannya.Bukan semua orang suka di pujuk!Kadang-kadang orang merajuk perlu juga dibiarkan bersendirian mungkin dengan cara ini dia akan kembali normal seperti sediakala.
Source Picture : Google

Terdapat banyak persoalan yang perlu dicari mengapa lelaki merajuk?Apapun sekiranya pasangan anda merajuk carilah punca masalah yang menyebabkan mereka tersingung . Minta maaflah dengan setulus hati agar masalah yang timbul dapat diselesaikan dengan segera.





27 comments :

  1. mun rasa bila lelaki merajuk tu comel sgt..haha

    ReplyDelete
  2. Jang Geun Seok! hahaha...comel ape merajuk...kalau over sgt...kasi tampor sikit..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai garangnya sally.... kesian diorang .. nak minta dipujuk la 2 asyik2 diaorang je pujuk kiter.... bg can la

      Delete
    2. bukan garang kak..hahaha...sally mmg tak feminine..hahahaha :D

      Delete
  3. merajuk jrg2 tu comel, kalo kerap merajuk memang menyampah la kot.. hehe

    ReplyDelete
  4. He3..nsb baik sy ni xpndai merajuk =) pnh juga pjuk dak prmpuan yg merajuk..mak aih bkn main susah..nsb baik merajuk ni nmpak comel..ha3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm kamu ni nak pujuk pun tgk dulu comey ke x? huhu cian... dia..

      Delete
  5. *ini pendapat saya* actually lelaki kalau merajuk sgt macho.. hehe sbb jarang sekali kita boleh tgk lelaki majok, once dorang merajuk time tu lah kita boleh tgk perangai dia yang jarang/ tak pernah kita tgk selama ni.. mst surprise =)
    tp itu kalau merajok2 biasa lah.. kalau tahap merajok sampai berperang tu tak dapek den nak nolong. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ar akak hurm kdg2 memang x sangka yang diaorang merajuk hihi hannis ada gak pengalaman bila pikir balik senyum sendiri....

      Delete
  6. lelaki merajuk sbb nak dpt perhatian dri pasangan sebenarnya..keekekek.. tapi jgn over sgt..ekkekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. ar ar kan tapi kdg2 kalau yang lebih2 2 x tahan 2.. :)

      Delete
  7. Lelaki yg merajuk..nmpk comel..hehe

    Salam kenal..sya folo blog hannis..jika sdi,singgh ke blog sya ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup comel sgt kan ? hurm sampai x tau yang dia tgh merajuk n minta d pujuk...

      Delete
  8. akak memang ada pengalaman bila hubby merajuk.. Perghh memang susah nak pujuk.. Tapi macam makin handsome plak bila merajuk tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ar ? makin handsome x per akak jangan makin x handsome... sweet kan?

      Delete
  9. merajuk kejap comel la, tp kalau merajuk lama2, rasa nak sepak pn ada..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan la garang sangat hihi ala merajuk manja ...

      Delete
  10. Wahh cutenye entri ni....merajuk dgn someone tpi tak de sesiape tahu tu sweet

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha cian , nape la x tahu lak... kena bagi tau juga la baru sweet...

      Delete
  11. hehehe biasalah merajuk tu. lelaki pun ada perasaan. tapi saya tak suka merajuk. kalau terasa pun buat-buat merajuk ja, tak sampai berapa saat okey dah. hahaha. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha hurm senang la nak pujuk awak ni hurm ok gak cam 2..

      Delete
  12. Tahu takpe. Actually saya tak suka sangat bila saya merajuk then ada org cuba sungguh2 nak pujuk saya. Rasa nak tembak sedas dua. Tapi setakat nih tak pernah jumpa lagilah lelaki yg kuat merajuk. Kalau jumpa, aish menyampah betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. ar ar my 'mommy boys' kot yang jenis kuat merajuk ni.... hihi hurm yer la kita perlukan ruang untuk diri kita kan?

      Delete
  13. Seronok tengok lelaki merajuk, kelakar pun ada. Kalau saya merajuk saya tak tunjukkan sangat. Sampai diorang pun tak tahu yg saya tgh merajuk sebenarnya. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. la tunjuk la sikit biar diaorang pujuk huhu, kdg2 nak juga kan dipujuk :)

      Delete

thanks for u`r comment