rectangular

Saturday, 12 October 2013

Duit Atau Cinta MAna Lagi Penting?

Assalamualaikum....

Sejahteralah keatas kamu bagi yang membaca blog saya.....

Antara Duit Dan Cinta yang mana lagi penting? Agak2  u alls kan mana yang u alls pilih? duit atau cinta?? Masa ada duit dan cinta sekaligus maka hidup akan bahagia kan? if kita dapat kedua2nya la...Tapi bila kita diminta untuk memilih antara duit dan cinta ramai antara kita yang terjebak dengan pilihan sendiri kan?

Mana yang lebih penting ? duit atau cinta? Zaman sekarang ni nak masuk toilet pun 30sen kot so kalau tak da duit tak da la cinta . Itulah hakikat yang perlu diterima betul tak?  Zaman dah modern n skang bukan setakat "u cakap i love u ikhlas ni" mana cukup.. setakat cakap boleh bagi makan ke? 

Kenapa ramai orang berpendapat duit lebih penting dari cinta? Ok for me dua2 penting, kenapa saya cakap dua2 penting? Cube u alls tengok kalau u alls dah bercouple for sure lah nak kuar dating kan? so nak kuar dating pun mesti nak pakai duit kan? xkan sekadar kuar jalan2 je mesti nak makan or tgk movie kan? Ha dah nampak ke? kat sini pun duit 2 memainkan peranan yang penting kan? hihi... Then bila u ualls bercinta mesti cinta 2 semakin berkembang setaman kan? dah nak masuk meminang pulak ... duit lagi kan... dah bertunang nak kahwin pula ha kat sini lagi la nak pakai banyak duit kan? nak nak u alls dapat gf yang giler glamour mcm retis nak pelamin bagai la nak hantaran yang grand2 yang branded2 la pulak ha mahu gugur rambut duk pikir duit kan? 

dah settle bab kahwin mesti la nak hidup sendiri kan yer la konon nak ade privacy la dah nak cari umah pulak dah untuk di sewa. Kan kena guna duit juga kan? Ha bila u alls dah kahwin sure punya la u alls nak ade anak pula kan? Xkan kahwin x nak anak ? Pelik kot!!! x nak jgn kahwin la....dah ade anak lagi la banyak nak pakai duit kan? x payah la saya nak senaraikan..hihi pandai2 la u alls pkir . Bukan time hidup jer nak pakai duit ha nun nak mati nanti pun kena pakai banyak duit la...so jgn pikir nak seronok dengan cinta jer cinta blh bagi duit ke?  :) 

U alls nak tahu x kenapa ramai perempuan cantik kat luar sana banyak yang memilih  Dato, VVIP, Kerabat Diraja, n anak2 dato untuk di jadikan calon suami?ha  sebabnya senang la bila dia minta itu ini tunjuk je xpayah nak pikir banyak2 terus dapat... Handsome 2 belakang kira yang penting poket tebal jer boleh menjamin masa depan..tapi kalau ada duit ja cinta x da pun susah juga kan? cinta blh di pupuk even u x kenal u`r future husband, itu semua blh jer bercinta selepas berkahwin kan?

Ni pendapat saya jer n bagi ualls semua terpulang la mana yang u alls rasa lebih penting Duit Atau Cinta? Tepuk dada tanya la hati... :)



23 comments :

  1. sama-sama kena seiring, tapi adanya cinta menambah kekuatan kita nak cari duit... harapkan cinta je, takkan nak makan pasir dengan pakai baju kertas... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik mama ckp bz dgn anak2 sempt lagi ek... hurm tau x pe , x sanggup kot nak mkn pasir hari2

      Delete
  2. sally dari dulu lagi pilih duit..hahahaha...mgkn sbb dari kecik hidup susah kot...so dah terbiasa otak ni fikir duit -____-''

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer la kak hannis faham, besa la kita dah penah susah kan? xkan nak mcm 2 ja kan?

      Delete
    2. hahaha...sally sekarang tak kisah pun cinta ada ke takde...janji sally ada duit...tapi mintak jauh la drpd jd mangsa "Hamba Duit"...

      :)

      Delete
  3. Dua2 penting. Tetapi of course lah sebelum bercinta, sebelum ada suami yg mampu menanggung diri ini, kita sendiri mestilah mempunyai kewangan yg stabil right? So, urm, I guess I choose money?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul la dunia skang semua perlukan duit bukan nak ckp material tapi tanpa duit memang susah untuk ape pn.... lain la kuar2 anak load kan?

      Delete
  4. saya pilih cinta! sbb dt boleh dicari , cinta sejati xdpat di beli, nak makan pasir zaman sekarang rasa nya pasir mahal xcaya tanya kat ninie hahahhaa.. baik makan nasik . nasik lagi murah dari pasir kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer la pendapat masing2, i have no comment hihi

      Delete
  5. Saya mau cinta..hehehe..tp duit mau jugak la..hehe

    ReplyDelete
  6. maksundnya dua2 la kan? hihi kena pandai cari la...

    ReplyDelete
  7. Cinta akan datang jika ada duit, Cinta akan pergi jika tiada duit. Cinta boleh dibeli dengan duit. Duit lebih berharga daripada cinta. Kalau seseorang itu memiliki kerjaya yang tinggi, rumah yang mewah, harta yang tidak ternilai...adakah ibu dan bapa akan merestui perhubungan anaknya dengan orang tersebut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huh betul juga ,kalau salah seorang yang ada kedudukkan pun jd masalah juga kan untuk dapat kan cinta dan duit...

      Delete
  8. dating kat taman bunga pun kena pakai duit Hannis.. takkan dah penat2 jln kt taman bunga tak nak beli ice cream kann hahaha..
    zaman skrg, sambal belacan pun kena beli kalau malas buat sendiri hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer la alls about money kan? but its depends la nak plh yang mana kan? hannis plh duit la hihi

      Delete
  9. hye. done follow your blog. follow me back ? i need your comment: ke mana hala tuju selepas pmr


    ReplyDelete
  10. hanis cri duit dlu..kompol harte byk2 bwk family p umrah,,cinta2 ni buang mse je,,hahaha peace....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ke? ok la bagus la cam 2 ,maksudnya duit yang utama kan? :)

      Delete
  11. Betul la ni. Tapi tak semua boleh dibeli dengan duit, contoh kita boleh beli ubat tapi bukan kesihatan... Tapi duit penting juga. Berdoa semoga kita dimurahkan rezeki dan mendapat kebahgiaan duni dan akhirat...

    ReplyDelete
  12. he3 kalau ikotkn zaman skrang..rsanya pntg duit lg..bila dah berduit..pasti ada cinta tu =) ni la yg sy tgok skrg..kan best mcm dlu2..pntgkan agama..bru bercinta..kn2..contoh terbaik Rasulullah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm 2 la pasal.. hihi agama pun penting la nak kahwin agama 2 duk num satu la fais ... hihi tapi sekarang kan semua nya duit,,,,,,

      Delete
  13. Ok lps ni buat blog psl kerjaya or cinta, pulak ye..

    ReplyDelete

thanks for u`r comment