rectangular

Tuesday, 22 October 2013

risau lagi.........

assalamualaikum,,,,

perasaan tak sedap hati tetap lagi ada, hurm dari petang tadi ujan masih lagi turun x henti2...
berita lak asyik melaporkn banjir sana-sini.. Ya Allah risau la ...

sekarang saya duk tgu jer tgk air,,,, hihi giler ker aper kan duk tgk air? mahu juling mata duk tengok air jer... hurm x la saya tgu tgk  berita kat tv or dari  mak2 sedara la bagitau banjir ker x...

tadi g pasar malam pun abang yang selalu saya beli nasi goreng tu dah tanya 'dik kawasan umah dik dah banjir ke belum? saya jawab la 'x lagi la setakat hari ni... besok2 x tau la bang...' huh memang saya dah risau giler ...  ni dok standby je ni....

hurm tapi time lalu balik keje tadi air kat sungai tu tgk makin surut bukan makin melimpah... huh ya Allah mitak2 la x  hujan secara berterusan.....
sumber : en google

sory ek uolls hari ni sehari duk cerita pasal banjir jer... yer la  kawasan saya tinggal berdekatan dengan sungai... tu  yang risau giler ni...hhuh.... yang ada pengalaman mungkin faham.... situasi saya hurmmmm

10 comments :

  1. sabarla akak, in sha Allah xde ape

    ReplyDelete
  2. inshaa'Allah xbnjir kot =) ape pn kenalah bersedia kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ready dah akak dah pack angkat letak atas rumah... ha amik nak banjir pun banjir la nak buat macam mana kuasa Dia

      Delete
  3. Insyaallah... Berdoa la supaya tak ditimpa bencana alam

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer la awak saya memang berdoa pun tiap kali solat... tapi kalau Dia nak bagi juga terima je lah kan? thanks :)

      Delete
    2. Kalau dah bagi takdir la... nak buat macam mana. =)

      Delete
    3. yer la kn tgu bomba datang amik kiter la kiter takut la nak jalan dalam air takut lemas hihi

      Delete
  4. semoga semuanya baik2 aje ye kak......memang risau kalau banjir..huhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer penat dik kalau banjir ni nak nak kena lak berpindah huh x lalu la ... letih nya time nak membersihkan sisa banjir hurmmm

      Delete

thanks for u`r comment